maanantai 4. maaliskuuta 2013

Ihan oikea nolla :D

Nolla tuntuu lähes saavutukselta. No, saahan siitä iloita :) Skabailtiin siis "kotikentällä" Lempäälässä. Treeninomainen vire saadaan ylläpidettyä tutussa paikassa...

Eka agirata (by Kokkonen) oli kovin mukavanoloinen; juoheva ja virtaava. Koirula lähtikin innolla sitä huitelemaan. Tokalla esteellä (takaakierto jonka tein päällejuoksuna) otin huolimattomasti koiran kiinni, eli melkein kielto :) Koira pysähtyi ehkä sekunniksi siivekkeen kohdalle ja ehdin jo manata omaa huolimattomuuttani. JUURI niitä kohtia, joissa ohjaajan pitäisi olla tarkkana... Puolen välin tienoilla Jubsu sekosi kepeillä: singahti väärin ulos ja ehti pomppaista edessä siintävän renkaan läpi, ennenkuin ehdin suutani avaamaan. Otettiin uusiksi, mutta siinä oli se "peli". Onnellinen olen koiran innosta sekä hyvistä kontakteista.

Toka agirata sitten napsahti kohdilleen. Ohjaaja oli kyllä aikamoisen kanki, huh... mutta olkoon. Kerrankos sitä kankena ohjaa ;) (ei varmasti ollut ensimmäinen eikä myöskään viimeinen kerta!). Paljon olisi ollut pois otettavaa kaarroksissa, ja keinu oli jotenkin niin pelottava, että se suorastaan hissuteltiin... No, 8.sija ja nolla kelpaa meille.

Hyppäri näytti radan reunalta pahemmalta mitä olikaan. Suht hyvin sitä kipitettiin, kunnes neljänneksi vikalla estellä pyöritin perinteistä puolukkaa ja jämähdin jotenkin tosi typerästi niille sijoilleni... Kolmanneksi vikan esteen kohdalla tajusin olevani myöhässä, mutta SILTIKÄÄN en saanut jalkoihin liikettä, MUR! Niinpä se kohtisuora este ohitettiin, eli kielto toka vikalta, höh ja pah. Yliaikaakin siitä "uusimisesta" sitten tuli.

Mutta aivan superhienoa päivän kisoissa oli se, että koira toimi. Ensinnäkin se leikki vetolelulla agilityratoja ennen ihan useamman minuutin ajan. Keskittyi tyystin siihen leikkimiseen. Kolmatta rataa ennen erehdyin antamaan liian hövelisti maksaa, joten nami voitii lelun. Mutta toiseksi, koira pysyi hanskassa, mikä tarkoittaa meidän tämänhetkisessä tilanteessa sitä, että suoritimme rataa emmekä sinkoilleet muiden kiinnostavien asioiden (kuten narttujen) perään.

Taisi ohjaaja jo kaivata pientä tsemppiä - lauantainen kisapäivä oli sellainen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti