sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Juhannusagilityn lyhyt oppimäärä

Kertausta viikonlopun kisaradoilta. Takana 10 rataa ja kokemusta taas entistä enemmän ;)

Aatto alkoi Jussin pelleilyillä. Ei vauhti pysähtynyt aalle, ei... valui yli ja korjasi. Kiittelin kovasti ja riemuiten ulos. Hyppärille lähdettiin kovin toivein, vaan toisin kävi. EVVK. Jubs kurkki niin kaverit kehän laidalta kuin ratatyöntekijänkin, ja unohti siinä sivussa noin puolet esteistä.

Jeppe korjasi saldoa, ja nappasi tuplanollan. Kyllä, oikein luettu! Hyppis oli taattua kamaa sijalla 11. ja tsekkisedän agirata vallan mukava (sija 7. josta olen kyllä ylpeä lähes 70 koirakon poppoossa). Näytti pelottavalta (varsinkin maksien jälkeen), mutta olikin ihan minien suoritettavissa. Puomilla koiruus loikkasi aika hurjannäköisen pompun, ja ehdinkin jo ajatuksissani kiroilla, että ihan oikean päätöksen olen aksaratojen lopettamisesta tehnyt. Sen jälkeen ihme kyllä loput kontaktit osuivat ja ohjaajakin muisti pitää kätensä sojossa oikeissa kohdissa. Radan jälkeen hämmästys oli suuri, kun nollasta onniteltiin. WHAAAT?! Tsekkisetä oli pyyhkinyt femman pois: takajalan kynnet rapsahti vissiin alastuloon :D

Heh, tunnelma oli hieman hämmentynyt. Eihän tässä näin pitänyt käydä :D

Lauantaina keli kääntyi sateiseksi, ja Jussi aloitti hyppyradalla. Meinasi koira karata lapasesta :D Kolmen pelastuksen jälkeen "voittajina" (henkisinä siis) maaliin. Kyllä kuultiin useampi kommentti, että kyllä se kolmannella pelastusyrityksellä yleensä kosahtaa :D Hyppisluvahan meillä jo, mutta onpa se kiva pokata palkinto, etenkin kaksoisvoitto russeleille! Aksarata ei sitten niin hyvä ollutkaan; kepeillä sössittiin jo kahdesti, ja sitten riemulla ohi yhden esteen, josta kyllä jatkettiin ihan sujuvasti hyllynä eteenpäin. Puomi oli hieno, keinu passeli ja aa korjattiin. No, koiralle jäi varmaan ihan kiva mieli.

Jepen hyppis oli juoheva, mutta tulihan sieltä sitten yksi rima tietenkin alas. Äh! Ja aksaradan mokasin tyytsin itse vetämällä koiran ohi kolmosesteen. Sen jälkeen meinasikin olla senssit sekaisin, mutta henkisellä nollalla maaliin :D (eli kontaktit otettiin).

Sunnuntaina Jussi teki HIENON hyllyn. Rata oli RATA, mutta veinpä sitten pikkukoissun väärään päähän putkea. Äh! Mutta kyllä koira sai kehuja ja mieli oli mitä parhain.

Jepen edelliset kontaktit osoittautuivat vahingoiksi ja palattiin vanhaan ruotuun. Kymppi radalta mutta kelpo vauhti. Koira pysyy nyt kivasti hanskassa.

Kyllä muidenkin radoissa riittää muistelemista, niinkuin näistä Tuorlan juhannuksista aina...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti