sunnuntai 18. elokuuta 2013

Mikä viikonloppu, WOW!

Huh! Ohjaaja juhli perjantaina MM-hopeaa; ohjasi tosin tällä kertaa rautakankia eikä koiraa :D Mutta hyvä fiilis jäi päälle...

Lauantaina nimittäin nappaistiin omaksi(kin) yllätykseksemme agilitySERT Tampereella. Satoi, satoi ja satoi, ja kenttä lähenteli kaaosta. En muista koskaan kisanneeni niin lätäkköisellä radalla... Silti Jussilla oli intoa, ja kas, melkein kaikki onnistui nappiin. Yksi töpertely ohjauksessa oli; takaakierrossa koira meinasi mennä ohi esteen, mutta sain pelastettua eli noukittua koiran oikein, mutta siinä tuli pientä vekkiä matkaan.

Jo pelkkä nolla maistui makealta, mutta sittenpä palkintojenjakokuulutus yllätti: 3.sija ja SERT. JEE!

Tuplanolla kieltämättä hiukan kiilteli ekan radan jälkeen silmissä, mutta kosahti vitosesteellä. Löysähkö haltuunotto niin, että koira ehti edetä aidan väärälle puolelle. Ja ilmeisesti minun reagointiini reagoiden koiruus alkoi sijaistoimintonuuskuttaa!!! Sekunnin ehdin jo ajatella, että tähänkö tämä taas kaatuu... mutta sain koottua kieltovirheen ja jatkettiin onnistuneesti matkaa. Koiran vauhti oli hyvä, ja lipsahti jopa lopussa väärään päähän putkea. Joka tokikaan ei sikäli haitannut mitään, kun vitonen oli jo alla. Hyvä mieli oli koiran tekemisestä!

Tänään sitten Purinalle. Se pohja ei vaan ole meidän juttu. Himppasen liian pehmeä, ja ennenkaikkea täynnä hajuja :( No, ekasta radasta selvittiin. Pientä jänninkiä oli ilmassa, sillä hukkasin koiran kaksi, ellen peräti kolme kertaa... Oli ihan onnenkantamoista, että sattui jatkamaan rataa oikein :D No, nolla kuin nolla - meille kelpaa kaikki. Onneksi se ei ole videolla ;)

Toka rata oli ulkona, ja oli NIIN paljon kivempaa mennä hiekalla. Rata sujui ihan suunnitellusti, joskin A oli huono, mutta annankin lipsua kisoissa... Treeneissä sitten otetaan taas ryhtiliike. Taas nolla... siis tupla! Hittolainen, Jussin uran ensimmäinen virallinen tupla! Se henkinen tupla tuli Eestinmaalla, mutta kun ulkolaiset nollat eivät kelpaa SM-tuplaksi. Eli iloa piisasi! Aksaratojen etenmät oli 3,8 pintaan, eli aika normi Jussia.

Kolmas rata oli hyppäri, ja geopadillä :/ Ihmeen reippaasti Jussi sen kuitenkin kulki, etenemä oli 4,0 m/s. Sain jopa putkijarrulla koiran hienosti haltuun ja vain yksi kohta kosahti; karmea kaarros sylkkäriyritelmästäni huolimatta. Jälkikäteen tajuan, että rintamasuunta siinä TAAS mätti. Ja siis nolla. TRIPLANOLLA! Voi onnenpäivät!

Tällaista viikonloppua ei varmaan kovin usein koe - onnistumisia sateli niin paljon, että vieläkin hymy kareilee huulilla. Koiralla on rankka viikko takana, kun oltiin kahdesti Lempäälässäkin treenaamassa. "Onneksi" torstain treenit menivät lähinnä keppikouluun, eikä menty täyttä rataa.

Kotona kepitellään nyt taas verkkojen (neljä; kaksi kummassakin päässä) voimin, ja pikkiriikkiset tuokiot targetpalkalla ovat sujuneet hienosti. Ehkä koira on kasvamassa "isoksi", ja ehkä ohjaajankin nuppi ja fysiikka ovat menneet eteenpäin tässä touhussa. Tässä touhussa, jota NIIN rakastamme: AGILITY <3

Ps. Huomenna saa normitreenit jäädä väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti