maanantai 20. toukokuuta 2013

Maanantairata

Keinumäen aurinkotakuu taas piti. Vielä treeneihin lähtiessä jäivät aurinkolasit kotiin ja mukaan tarttui takki. Ei tarvinnut, ei. Hiki virtasi miltei mitään tekemättä.

Ratana oli kolmosen kisarata - siitä, kenen kädenjälkeä se oli, ei ollut merkintää. Mutta mielenkiitoinen se oli. Näytti yksinkertaiselta, mutta muutamat kohdat joutui kyllä hiomaan. Alussa oli muurilta 180 asteen käännös, ja itse asiassa kohta taisi parhaiten onnistua niisto-persjättönä. Kolmannella kerralla se jo onnistui... kun sai koiralta vauhtia pois ennen muuria, ja hypyn suunnan kääntymään ajoissa. Ja se nyrkin suunta...

Sitten puomin ja renkaan jälkeen käännös taas takaisin ja parin aidan jälkeen suorasta putkesta mutkaputkeen. Siinä sai kirittää, että ehti ohjaamaan mutkaputkeen (eikä sinne muurille). Sitten aalle ja kepeille (joo siis Jussi meni ihan kivasti sisään kepeille avokulmasta!) ja sen jälkeen loppuSUORA. Siis melkein suora. Pari aitaa suoraan, pieni vastakäden haltuunotto ja linjanmuutos ja taas pari aitaa eteen, ja vielä viistoaidalta (suunta suoraan putkeen) käännös vimpalle aidalle. Onnistunut suoritus edellytti kaarroskohdassa irtaantumista, koska jos saatteli liian pitkälle, koira sinkasi joko putkeen tai ohi aidan.

Jussi oli ihan mainio - tykkäsin. Vaikka eihän se kyllä ihan agikoiralta tunnu. Höpsö. Se tuntuu vähän sellaiselta leikki-aksakoiralta :) Jeppe sai singahtaa rataa myös; parit rimat sieltä putoili, eikä keppien avokulma suju vanhalta parralta :D Niistä kontakteista nyt puhumattakaan. Jälkiverkaksi uimista (kesän ekat!) ja vaskitsan ja korvasienten bongausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti