tiistai 24. huhtikuuta 2012

Liian hitaasti/liian nopeasti

Ja otsikko siis viittaa lenkkiin. Vauhtiin, jolla edetään. Tänään narun toinen pää päätti juosta, ja niin ollen vauhti on ihan liikaa Jepelle ja ihan liian vähän Jussille.

Askelanalyysiä: Jeppehän on osteopaattikäsittelyjen jälkeen käyttänyt USEIN kaikkia neljää jalkaa. Eli kävellyt ja ravannut nätisti, pomputta. Hissulenkeillä (=kylänraitti) saan Jepen pienellä muistutuksella (hihnamerkki) pudottamaan vauhtia niin, että käyttää kaikkia jalkojaan.

Jussi on taas viime aikoina peitsannut. Eikä ihan vähääkään, vaan lähestulkoon aina. Höystettynä pienillä silloin-tällöin-pompuilla. Kylänraittilenkit ihan ahdistaa, kun tarkkailen sitä ja huokailen sen passiaskelluksen vuoksi. Johtunee siitä, että vauhti on liian hidasta. Kun pääsee fleksissä hiukan kovempaa vauhtia ylläpitämään, voi ravikin onnistua. Kuten tänään lenkillä, kun juostiin.

Summa summarum: jos haluaisi harjoittaa kumpaisenkin koiran kannalta sopivaa liikuntaa, pitäisi ne lenkittää erikseen. Lopputulos: no way... :/

2 kommenttia:

  1. Vähän sama ongelma. Lennin hyvä vauhti saa Ressun kävelemään samaa tahtia saman puoleisilla jaloilla eli astuu oikean etu- ja takajalalla samaan aikaan sekä samoin vasemmalla. Tosin kun sitä itse jaksaa juosta saan molemmat nätisti raville vain se oikean tahdin löytäminen siinäkin on haasteellista.

    VastaaPoista
  2. Joo, kaiketikin aika yleistä... :/

    VastaaPoista